Sou aquí: Inici Notícies Vic, ciutat cuidadora
Atenció Ciutadana
Departament de Benestar i Família

Regidoria de Benestar i Família

Casa Bojons
C/ Don Miquel de Clariana, 3, baixos 

Tel.: 93 885 25 52
a/e: benestar@vic.cat

@vic_ciutadania

 

Horari d'atenció al públic:
de dilluns a divendres, de les 9.00 a les 13.00h

dilluns i dimecres, de les 16.00 a les 18.00h (del 03/06 al 27/09, ambdós inclosos, tancat)

 

Atenció primera acollida:
dimarts i dijous, de 9.00 a 13.00h (hores concertades)

Vic, ciutat cuidadora

Es tracta d’un projecte de ciutat pioner a nivell català per afrontar diferent el procés final de vida.

Jun 10, 2016
Vic, ciutat cuidadora

D’esquerra a dreta: Xavier Gómez Batiste, Àlvar Solà i Sílvia Mateu presentant la iniciativa

L’Ajuntament de Vic junt amb la càtedra de Cures Pal·liatives de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya porta a terme un projecte pioner a Catalunya sota el nom "Vic, ciutat cuidadora" amb la finalitat de garantir una bona qualitat d’atenció a les persones que es troben en un procés de malaltia avançada i de final de vida.

 

La iniciativa busca apoderar la societat i les seves organitzacions cap a un canvi de perspectiva social i cultural sobre necessitats d’atenció a persones amb malalties avançades (relacionat amb l’envelliment i l’augment de la supervivència de malalties cròniques) i, també, de situacions de vulnerabilitat social, així com promoure valors humanistes, solidaris i de suport.

 

L'envelliment de la població, l'increment de les necessitats de persones amb malalties avançades i les situacions de vulnerabilitat social, conformen un context en el que la societat, les entitats, l'administració i tots els agents del territori cal que generin noves maneres de fer. El projecte, vol ser un instrument que ajudi a promoure canvis en la sensibilització de la ciutadania en relació al procés de morir i intentar promoure un acompanyament diferent a aquelles persones que es troben en l'etapa final de vida i a les seves famílies.

 

El regidor de Benestar i Família, Àlvar Solà va posar èmfasi que es tracta d’un “projecte de ciutat i innovador a Catalunya”. En aquest sentit, Solà va afirmar que des de l’Ajuntament s’està buscant al màxim de complicitats amb entitats de diferents àmbits com són centres educatius, AMPA’s, associacions de veïns, entitats del tercer sector, entitats esportives, entre altres; i en aquests moments el tema “ha despertat un gran interès”, va afegir.  Sílvia Mateu, cap del Departament de Benestar i Família de l’Ajuntament de Vic, va explicar que de moment ja s’ha contactat amb una cinquantena d’organitzacions.

 

D’altra banda, el doctor i director de Cures Pal·liatives de la UVIC-UCC, Xavier Gómez Batiste, va exposar que aquest projecte busca fer un “acompanyament a les famílies i persones que puguin tenir aquesta situació”; “diferenciant totalment l’atenció a totes elles, ja que aquesta funció està molt ben coberta amb els serveis sociosanitaris de què disposa la ciutat i comarca. Gómez Batiste va exposar que Vic té entre 800-900 persones amb malalties cròniques avançades, de les quals 300 a més presenten una situació de vulnerabilitat social i seran prioritàries dins el projecte.

 

Jornada Vic, Ciutat Cuidadora: Com millorar les actituds socials i l’acompanyament a persones en procés de final de vida.

 

L’Ajuntament de Vic i UVIC-UCC organitzen una jornada el pròxim dimecres, dia 15 de juny que està estructurada en dues parts: un primera amb format conferència i on es comptarà amb la ponència del professor anglès Allan Kelleher, doctor en Sociologia per la Universitat de New South Wales de Sidney, membre i professor de l’Acadèmia de Ciències Socials de la Universitat de Bradfort i sociòleg en medicina i salut pública i amb experiència en l’àmbit de final de vida. Tot seguit, la jornada prendrà un caire més experimental amb un taller de treball en el qual es pretén elaborar, de manera participativa, propostes per a la construcció d’aquest projecte en comú.


La sessió va adreçada a tota la ciutadania en general (organitzacions socials i culturals de la ciutat) i a professionals de l’àmbit social i assistencial i és totalment gratuïta. Tota persona interessada a inscriure’s cal que ompli el formulari amb les seves dades a: http://mon.uvic.cat/internactional-workshop/registration/

 
 
RECORDEM
 

Motiu: Jornada Vic, Ciutat Cuidadora

Dia: Dimecres, 15 de juny 

Hora: 15.00 h – 18.30 h

Lloc:  Sala Mercè Torrents, UVIC-UCC. C. Sagrada Família, 7.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...