Sou aquí: Inici Notícies Presentació del nou projecte anomenat “Espai Social Plaça Moragas - Estadi”
Atenció Ciutadana
Departament de Benestar i Família

Regidoria de Benestar i Família

Casa Bojons
C/ Don Miquel de Clariana, 3, baixos 

Tel.: 93 885 25 52
a/e: benestar@vic.cat

@vic_ciutadania

 

Horari d'atenció al públic:
de dilluns a divendres, de les 9.00 a les 13.00h

dilluns i dimecres, de les 16.00 a les 18.00h (del 03/06 al 27/09, ambdós inclosos, tancat)

 

Atenció primera acollida:
dimarts i dijous, de 9.00 a 13.00h (hores concertades)

Presentació del nou projecte anomenat “Espai Social Plaça Moragas - Estadi”

Aquesta iniciativa s’emmarca dins el “Projecte Vida i Dignitat”

Abr 01, 2015

L’Ajuntament de Vic, a través de la seva àrea Social, impulsa des de fa temps el “Projecte Vida i Dignitat” que consisteix en visitar les persones majors de 80 anys de la ciutat i conèixer de primera mà quines són les seves necessitats. De fet, al llarg de 2014, i tal com es va presentar públicament amb la memòria dels Serveis Socials es van visitar més de 300 persones que han estat valorades de forma personalitzada.

 

Una vegada feta aquest diagnosi l’Ajuntament de Vic, a banda de donar resposta a partir dels seus canals habituals, ha apostat pel projecte en xarxa amb l’Associació ASHES (Associació per a la Sostenibilitat Humana, Ecològica i Social) amb l’objectiu de donar una funció més al local de veïns del barri de plaça Moragas i Estadi. D’aquesta manera s’ofereixen diferents activitats amb la finalitat de contribuir en un “envelliment actiu i de qualitat”, ha assegurat el regidor de Benestar i Família, Xavier Farrés. El regidor també ha detallat  que junt amb el espais socials presentats durant els darrers anys als barris de l’Horta Vermella (octubre 2014) i Montseny (setembre 2012), ara s’hi afegeix aquest nou espai social al barri de Plaça Moragas i Estadi que avui ha quedat inaugurat oficialment.

 

Es tracta de la creació d’un nou espai social adreçat a la gent gran per a poder realitzar activitats que permetin la socialització. És un espai gratuït i voluntari obert als veïns que s’obrirà dimarts i dijous de 16.30 h a 18.30 h, amb la possibilitat d’ampliació d’horària en funció de la resposta dels mateixos usuaris.

 

L’acte també ha comptat amb la presència del president de l’Associació de veïns Enric Reniu que ha volgut donar les gràcies a tots els agents implicats al projecte i a la vegada ha animat als veïns i veïnes a participar d’aquesta iniciativa. Per la seva banda, la regidora de barri, Montserrat Rovira ha posat de relleu el bagatge i saviesa de les persones grans i amb aquest projecte l’Ajuntament de Vic vol ser més proper a totes elles.

 

Finalment les tècniques  l’Associació per a la Sostenibilitat Humana, Ecològica i Social, Carlota Noguera i Dolors Amargant han explicat que la finalitat d’aquesta iniciativa és promoure un envelliment saludable i de qualitat per contribuir en “la dignitat en l’envelliment”. Les activitats que s’oferiran, a priori, dimarts i dijous de 16.30h a 18.30h consistiran en gimnàstica, manualitats, jocs lúdics, atenció a la memòria personalitzada, tot i que estan oberts a noves propostes dels mateixos usuaris.

 

 

 

 

 

 

 


 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...