Sou aquí: Inici Notícies Nova edició a Vic de “El Gran Recapte d’Aliments”
Atenció Ciutadana
Departament de Benestar i Família

Regidoria de Benestar i Família

Casa Bojons
C/ Don Miquel de Clariana, 3, baixos 

Tel.: 93 885 25 52
a/e: benestar@vic.cat

@vic_ciutadania

 

Horari d'atenció al públic:
de dilluns a divendres, de les 9.00 a les 13.00h

dilluns i dimecres, de les 16.00 a les 18.00h (del 03/06 al 27/09, ambdós inclosos, tancat)

 

Atenció primera acollida:
dimarts i dijous, de 9.00 a 13.00h (hores concertades)

Nova edició a Vic de “El Gran Recapte d’Aliments”

Es tracta d’una campanya de recollida d’aliments, a nivell de Catalunya, que tindrà lloc aquest divendres i dissabte.

Nov 24, 2015
Nova edició a Vic de “El Gran Recapte d’Aliments”

Inici de la roda de premsa

Ahir al migdia va tenir lloc a la Sala Sert de l’Ajuntament de Vic la roda de premsa per presentar el Gran Recapte d’Aliments. Els propers divendres 27 i dissabte 28 de novembre tindrà lloc la setena edició del Gran Recapte d’Aliments a Osona, una campanya de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones amb necessitats rebin ajuda alimentària.

 

La presentació de la campanya va comptar amb la presència del regidor de Benestar i Família, Àlvar Solà; el director de Càritas Arxiprestal de Vic, Santi Saborit; el president de Creu Roja d’Osona, Carles López; i el delegat de la Fundació del Banc d’Aliments a Osona, Xavier Farrés. El regidor de l’Ajuntament de Vic, Àlvar Solà, va destacar que es tracta “d’una actuació solidària molt important, una de les més importants del país, ja que compta amb la implicació de molts voluntaris, centres de recollida, entre altres”. Recordem que a Vic, el Gran Recapte d’Aliments s’organitza a través del Rebost Solidari (magatzem de distribució d’aliments), amb la col•laboració conjunta entre l’Ajuntament de Vic, Càritas Arxiprestal de Vic i Creu Roja Osona.

 

Segons el representant de la Fundació del Banc d’Aliments, Xavier Farrés, el Gran Recapte serveix per aconseguir aliments pel Rebost Solidari, amb l’objectiu d’oferir alimentació a les persones més necessitades d’una forma continuada durant tot l’any. Farrés va aprofitar la roda de premsa per fer una crida massiva a la població, per tal que es bolqui en la campanya. Farrés va afirmar que “a Catalunya hi ha més de 2.500 punts de recollida i aquest any 2015 Osona augmentarà de 35 a 52 punts de recollida; fet que permetrà que les quantitats d’aliments recollides creixin exponencialment”. A més, Farrés comentava que la comarca d’Osona està repartint aliments a uns 5.145 beneficiaris i a Vic s’arriba a atendre a 2.100 beneficiaris.

 

Totes les persones van coincidir a afirmar que l’èxit d’aquesta campanya són els voluntaris i que sense ells la campanya no seria possible. En aquests moments hi ha uns 200 voluntaris que faran possible el Gran Recapte a Osona, però s’ha destacat la necessitat d’arribar a la xifra dels 250. De fet, les quatre entitats representades a la roda de premsa van fer una crida a la població per demanar que es facin voluntaris pel Gran Recapte, ja que com deia el president de Creu Roja Osona, Carles López es necessiten persones no només per el divendres i el dissabte sinó també per les setmanes successives en les que s’ha de col•locar i ordenar tot l’aliment recollit. En aquest sentit, avui a les 19.00h de la tarda es farà una reunió informativa per a tots els voluntaris que participen a la campanya al Centre Cívic de Can Pau Raba de Vic.

 

En el transcurs de la roda de premsa també es va posar de relleu la col•laboració i predisposició de diferents entitats i empreses del territori.

 

Els aliments que es volen recollir a nivell de Catalunya són aquells més bàsics com pot ser oli, llet, llegums cuits i conserves de peix i carn. Però, en concret, a la comarca d’Osona també es poden aportar productes com bolquers o alimentació per a nadons, ja que és una necessitat detectada a la comarca a la que es vol donar resposta. Farrés recalcava que: “una cosa important és que el què es va recollint a Osona, queda a Osona”.

 

Per acabar, Santi Saborit va manifestar que “no tinc cap dubte que la gent serà molt solidària i aportarà tots aquests aliments que ens fan falta”.

 

Finalment, Àlvar Solà va acabar la roda de premsa agraint a tots els col•laboradors que fan possible els diferents dispositius de la Xarxa Alimentària Vic-Osona, a tots els voluntaris, als mitjans de comunicació i a totes aquelles persones que donaran suport i col•laboraran quotidianament o puntual en aquesta campanya i en totes les altres accions que es fan durant l’any per donar suport i acompanyament a les persones amb més necessitat de la ciutat.

 

Per més informació: Gran Recapte

 

Per fer donacions d’aliments virtualment: Donacions

 

Per apuntar-se com a voluntari: Voluntariat

o

Creu Roja d’Osona
c/ Molí d’en Saborit, 5-7
Tel. 93885 62 62

Accions del document
 •  
 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...