Sou aquí: Inici Notícies Nou Programa d'Intervenció Comunitària Intercultural
Atenció Ciutadana
Departament de Benestar i Família

Regidoria de Benestar i Família

Casa Bojons
C/ Don Miquel de Clariana, 3, baixos 

Tel.: 93 885 25 52
a/e: benestar@vic.cat

@vic_ciutadania

 

Horari d'atenció al públic:
de dilluns a divendres, de les 9.00 a les 13.00h

dilluns i dimecres, de les 16.00 a les 18.00h (del 03/06 al 27/09, ambdós inclosos, tancat)

 

Atenció primera acollida:
dimarts i dijous, de 9.00 a 13.00h (hores concertades)

Nou Programa d'Intervenció Comunitària Intercultural

Vic és un dels nous territoris que desenvoluparà el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural que impulsa l’Obra Social “la Caixa”, a través de l’Ajuntament de Vic i l’Associació TAPIS

Oct 28, 2014
Vic ja ha donat el tret de sortida al Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI). Aquest matí, l’Obra Social “la Caixa” i l’Ajuntament de Vic han signat l’acord a través del qual prenen el compromís de desenvolupar el Projecte a la ciutat, conjuntament amb l’Associació Tapís. Han presidit l’acte de presentació Jaume Lanaspa, patró de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Masana, director Territorial Catalunya de CaixaBank i Josep M. Vila d’Abadal, alcalde de Vic.
El Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural és una aposta de la ciutat per la convivència i la cohesió social, per afavorir el desenvolupament local i millorar les condicions de vida dels vigatans i vigatanes. Des d’aquest sentit, es planteja mantenir, millorar i establir noves relacions entre ciutadans i ciutadanes, recursos tècnics i administracions. Tot plegat des de la coresponsabilitat i el compromís compartit per millorar les condicions, la qualitat de vida i la igualtat d'oportunitats de tots els vigatans i vigatanes. Així, aquests tres actors de la vida comunitària esdevenen protagonistes i subjectes del seu propi procés de desenvolupament social i de millora de la convivència local.
Punt de partida: coneixement compartit de la realitat de Vic
El Projecte ICI s'inicia amb l'establiment de relacions entre professionals, ciutadania i representants de les administracions, per donar pas a la generació d'un coneixement compartit de la realitat, que desemboca en accions conjuntes entres els tres protagonistes.
A partir d’aquí, s’aniran generant espais tècnics de trobada amb la implicació de professionals perquè puguin compartir informació dels recursos existents al territori i dissenyar un pla d’acció conjunt per donar resposta als principals reptes de la ciutat. La promoció de la salut, l’àmbit socioeducatiu i la participació ciutadana seran els tres eixos d’actuació principal del Projecte que comportaran, a més, l’impuls d’activitats socials i familiars a la ciutat.
L'Ajuntament de Vic, l'associació Tapís i l’Obra Social “la Caixa” prenen el compromís de desenvolupar el projecte a la ciutat, contractant tres persones que actuen com a facilitadors i dinamitzadors de tot el procés, i que estaran a disposició de tots els àmbits i regidories. La direcció i coordinació del projecte recau sobre l'Obra social de “la Caixa”, un equip científic de la Universitat Autònoma de Madrid i un comitè assessor. A més, el projecte compta amb l'aval de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies
Ja són 40 territoris de tot l’estat que treballen en la gestió positiva de la convivència ciutadana intercultural a través del Projecte ICI
El Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural és impulsat per l’Obra Social ”la Caixa”, en col·laboració amb diferents entitats socials i amb les administracions locals, en territoris de tot Espanya amb un alt nivell de diversitat cultural. La iniciativa consisteix en una intervenció preventiva, promocional, positiva i enriquidora que fomenta les relacions interculturals i afavoreix la cohesió social i, en definitiva, pretén l’apoderament de la societat en pro de la convivència i el desenvolupament comunitari. La convivència entesa com un valor que implica tots els ciutadans i ciutadanes, tant autòctons com immigrants.
Part de l’èxit del Projecte es deu a la combinació entre la flexibilitat que requereix cada context i la unitat en l’enfoc metodològic de la intervenció. És per això, que a partir de 2014, s'han unit al projecte 24 territoris més dels 16 originals que en formaven part des dels seus principis (any 2010). Entre les noves incorporacions hi ha la ciutat de Vic.
 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...