Sou aquí: Inici Notícies Intervencions energètiques col·lectives a Vic amb la metodologia d’aprenentatge-servei
Atenció Ciutadana
Departament de Benestar i Família

Regidoria de Benestar i Família

Casa Bojons
C/ Don Miquel de Clariana, 3, baixos 

Tel.: 93 885 25 52
a/e: benestar@vic.cat

@vic_ciutadania

 

Horari d'atenció al públic:
de dilluns a divendres, de les 9.00 a les 13.00h

dilluns i dimecres, de les 16.00 a les 18.00h (del 03/06 al 27/09, ambdós inclosos, tancat)

 

Atenció primera acollida:
dimarts i dijous, de 9.00 a 13.00h (hores concertades)

Intervencions energètiques col·lectives a Vic amb la metodologia d’aprenentatge-servei

Presentació del Programa d'acompanyament energètic.

Nov 06, 2017

El passat divendres dia 27 d’octubre es va presentar el Programa d’acompanyament energètic que es realitzarà durant els mesos de novembre i desembre a cinc comunitats de veïns/es del barri del Sucre. El programa forma part de les mesures proactives que l’Ajuntament de Vic està desplegant a la ciutat per a la promoció de l’eficiència energètica i la prevenció de la pobresa energètica, i s’emmarca dins d’un projecte més ampli de suport adreçat a les comunitats de veïns i veïnes per analitzar i millorar aspectes relacionats amb l’organització i el funcionament, la convivència i la gestió energètica.

 

Una de les principals actuacions és l’elaboració d’un diagnòstic energètic de cada una de les comunitats amb l’objectiu d’incorporar propostes de millora en matèria d’eficiència energètica i optimitzar les factures de subministraments dels elements comuns de les comunitats. Paral·lelament s’oferirà un punt d’informació i assessorament adreçat a les persones que viuen a les comunitats sobre pautes de consum eficient, tarifes i ajustos en els contractes segons les necessitats de cada habitatge.

 

El programa també inclou la realització d’auditories energètiques en alguns habitatges de les comunitats per avaluar-ne els consums i el confort, i la realització d’intervencions amb materials de cost assequible per millorar el confort a les llars i disminuir els imports de les factures.

 

La finalitat del projecte no és únicament informar i assessorar, sinó que pretén anar més enllà i apoderar a la ciutadania en matèria energètica. És per aquest motiu que les intervencions en els habitatges es duran a terme amb el format d’aprenentatge-servei. Entre els mesos de novembre i desembre es realitzaran 5 intervencions utilitzant aquesta metodologia que permetrà formar i capacitar a 40 persones de les comunitats participants en el programa en la instal·lació de material d’eficiència energètica low cost als habitatges.

 

El programa es desenvoluparà en col·laboració amb l’associació Ecoserveis, organització sense ànim de lucre pionera en la lluita contra la pobresa energètica. Ecoserveis treballa en projectes d’abast local, estatal i europeu. A Catalunya han estat un dels impulsors de la primera Taula de la pobresa energètica i del I Congrés Català de Pobresa Energètica que es va celebrar el 2016 a Sabadell.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...